Blije gezichten op de meiboomzetting van site Withuys

Op de werf van het Project Withuys werd donderdag 9 juni de meiboom gezet. Daarmee komen de ruwbouwwerken ten einde en kan de bouw een nieuwe fase in gaan. Ondanks heel wat tegenslagen doen we er alles aan om het enorme project tegen september 2023 af te werken. Hiervoor kunnen we zeker nog financiële hulp gebruiken. We lanceerden dan ook de kleurrijke campagne ‘Hoi ik ben jouw buur’ om de inrichting van het nieuwe gebouw mee te steunen.

MEIBOOMZETTING ALS BEDANKING VOOR DE BOUWVAKKERS

Met een symbolisch moment als de meiboomzetting wilden Dominiek Savio en aannemer Artes-Depret de bouwvakkers van harte bedanken. Dankzij hun krachttoeren en hun inzet gaat de bouw van het nieuwe Withuys in volle vaart vooruit.

Een tiental kinderen van het Basisonderwijs kwam even van hun tijdelijke locatie in Roeselare naar Gits om tekeningen af te geven. Ze knutselden hun droomschool en vertelden over hun wensen. Ook de jongeren van het secundair die uitkijken naar hun gloednieuw internaat zakten af naar de werf en gaven een inspirerende speech. In ruil kregen alle leerlingen een originele plooimeter van Artes.

Nadat de meiboom op traditionele wijze werd versierd, zetten we hem op het hoogste punt van de bouw.

Deel dit bericht

Start nieuwbouw Withuys

Start bouw school, MFC en verblijfDe aannemer is op maandag 11 oktober gestart met de voorbereidende werken voor de bouw van de school, het verblijf

Start breekwerken

Nu de afbraakwerken achter de rug zijn schakelt het bouwproject Withuys over naar een nieuwe fase. In de loop van deze week starten de grondwerken

Het gebouw krijgt vorm

De grondwerken zijn nu volledig achter de rug. Stilaan krijgt het nieuwe Withuys concreet vorm.