Circulaire gedachte

Dominiek Savio neemt zijn verantwoordelijkheid op tegenover mens en milieu. Vanaf de start van het bouwproject Withuys speelt de circulaire gedachte een belangrijke rol.

Bij de afbraak van het oude gebouw werden  sanitaire elementen overgenomen door  Domus Mundi vzw. Zij hergebruiken  het materiaal  in het kader van kwalitatief en duurzaam leven en maken wonen en (ver)bouwen mogelijk voor kwetsbare groepen.

Plafondtegels  worden hergebruikt door een ecologisch bouwbedrijf. Glasramen werden gerecupereerd.  Medewerkers en externe particulieren kregen de kans om klein materiaal een tweede leven te geven (tegeltjes, trapleuningen, schoolborden, houten banken, kasten, werktafels, …).

De baddingen worden uit het gebouw gehaald en verkocht, het B-type hout wordt gerecupereerd als grondstof, …

Deel dit bericht

Start nieuwbouw Withuys

Start bouw school, MFC en verblijfDe aannemer is op maandag 11 oktober gestart met de voorbereidende werken voor de bouw van de school, het verblijf

Voorbereidende werken volop bezig

We behouden de aanwezige bomen maximaal. Een aantal worden gerooid, omwille van de inplanting van het nieuwe gebouw. Die compenseren we ruimschoots met nieuwe bomen, planten en groen.